Hai să discutăm cu raluca despre "Calcul eronat CAS+CASS drepturi de autor"

0
Calcul eronat CAS+CASS drepturi de autor
Buna ziua,
CAS+CASS la drepturile de autor sunt calculate contrar normelor fiscale, prin scaderea cotei forfetare de 40%. Aceasta cota se aplica doar la calculul impozitului pe venit. Rog corectie.
Deasemenea, bifa de calcul CAS si CASS la salariul minim nu functioneaza, in sensul ca programul foloseste venitul efectiv realizat, mai mare decat cel minim. Desi s-a setat sablon Drepturi de autor, impozitul pe venit este calculat ca la salarii, prin scaderea CAS si CASS, contrar Codului Fiscal.
Sunt sanse sa se remedieze luna aceasta eroarea?
Adăugat: 3 Aug 2018 | Prioritate: N | Tags: | Categorie: Declaratii fiscale

0
Răspuns 1 - Calcul eronat CAS+CASS drepturi de autor
Revin cu o completare.
La adresa "https://www.suport.nexuserp.ro/index.php?id=2117" ati publicat un articol despre drepturile de autor in 2018, in care scrie asa:
"CONTRIBUTIA DE ASIGURARI SOCIALE (CAS) [...] Baza de calcul CAS = venitul ales*Cota: 25%
Contribuție CAS = 25% * venitul ales"
As dori sa aflu cum fac in Nexus setarile pentru drepturi de autor de 7500 lei/luna brut(fix), in conditiile in care primitorul sumelor doreste sa se asigure pentru suma de 5000 de lei/luna? Deci CAS va fi de 1250 lei, dar programul calculeaza 1875 lei. Daca introduc manual la lichidare sumele de plata calculate manual, la rularea procedurii de calcul suma introdusa manual se sterge (1250) si reapare cea calculata de sistem. Este valabil si pentru CASS, inclusiv pentru speta de mai sus (venit asigurat 2410 lei, CAS fix 475 lei)
Adăugat: 9 Aug 2018

0
Răspuns 2 - Calcul eronat CAS+CASS drepturi de autor
Pentru veniturile din drepturi de autor, programul va poate calcula contributiile sociale ori la salariul minim pe economie ori la venitul brut.
Optiunea cu venitul ales (anual nu lunar) se face de catre beneficiarul drepturilor de autor prin Declaratia Unica si tot in baza acesteia face plati anticipate.

Am facut un exemplu cu datele dvs si sumele sunt corecte in Nexus: brut 2410, cas 475, cass 190, impozit 145 si rest de plata 1600.
Va rog sa verificati sa aveti instalata vesiunea V18.23 cu ultimul pach si setarile Contributii la salariul minim si Impozit final DA in Jurnal modificari.
Catia
Adăugat: 9 Aug 2018

0
Răspuns 3 - Calcul eronat CAS+CASS drepturi de autor
Buna ziua,
Am ultimul Patch instalat, am toate setarile indicate de dvs. Se poate undeva sa trimit print screen-urile? sau sa intre cineva sa verifice? Am sters la august salariatii si tot calculeaza CAS dupa formula : [venit realizat-(venit realizat *40%)]*25% in loc de 1900*25%.
Multumesc.
Adăugat: 9 Aug 2018

0
Răspuns 4 - Calcul eronat CAS+CASS drepturi de autor
Trimite-ti date de conectare pe office@nexusmedia.ro si colegii mei vor verifica ce setari aveti.
Catia
Adăugat: 10 Aug 2018